ziua de luni incepe cu o comemorare umberto eco bianca ionel

Ziua de luni cu o comemorare

Ziua de luni începe cu o comemorare

Aș vrea să dedic această zi de luni, celui care a fost Umberto Eco. Scriitor, filosof, un om care m-a inspirat de multe ori și o va face în continuare. Dincolo de trecerea lui în neființă, el va rămâne unul din cei care și-a pus amprenta asupra gândirii mele.

Cartea care l-a făcut celebru, sau cartea cu care este asociat este Numele Trandafirului.

De altfel, o carte cu greutate, ca să nu spun grea, o carte ce merită nu doar citită, ci și recitită. După fiecare pagină a acelei cărți descoperi dincolo de povestea din ea și o parte din tot ceea ce a putut să adune Umberto Eco. Descoperi o parte din știința lui, din implicarea lui, din viziunea lui.

Mi-e greu să vorbesc despre Umberto Eco, pentru că simt că orice aș spune e mult prea banal în fața morții sale, în fața operelor rămase, în fața a tot ce a oferit lumii, uneori prea ocupată pentru a îi acorda timpul necesar.

Așa cum a spus și Matteo Renzi, Umberto Eco a fost un exemplu extraordinar de intelectualism, combinând o inteligență unică a trecutului cu o capacitate neobosită de a anticipa viitorul”.

Despre moarte și limite

Mereu am avut un respect pentru toți acei oamenii care reușesc să aibă o cultură impresionantă, care indiferent de domeniul pe care îl aleg îți pot împărtăși oricând informații și din alte domenii cu o lejeritate de invidiat.

Îmi doresc să am determinarea și să puterea să mă îngrop în informații, oricât de macabru ar suna. Îmi doresc să renunț la ore de somn pentru a citi mai mult, pentru a cerceta mai mult și pentru a gândi mai mult. Aș vrea să am puterea să nu-mi mai pun singură limite spațiale și temporale, aș vrea…

Voi încheia acest articol, Ziua de luni începe cu o comemorare,  cu un citat ce îi aparține „Avem o limită, o limită foarte descurajatoare, umilitoare: moartea.”.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns