ziua de luni incepe cu pasiune blog.biancaionel.com

Ziua de luni începe cu pasiune

Ziua de luni începe cu pasiune alături de Acorduri din Suflet. Principalul motiv pentru care suntem posomorâți lunea este lipsa pasiunii pentru ceea ce facem, pentru viața și implicit pentru locul nostru de muncă. Am fost educați în a pune banii pe primul loc. În funcție de nevoile materiale am făcut și alegeri ce nu ne aduc fericirea.

Tom Dermott, fondatorul unei companii americane ce are ca și scop evidențierea potențialului uman ne invită să răspundem la următoarea întrebare „Ce ai face ȋn viaţă dacă banii nu ar fi o problemă?”.
El ne oferă un sfat, mai mult decât prețios, din punctul meu de vedere, și anume acela de a alege un job care să ne ofere un grad de satisfacție mare și nu o remunerație mare. O viziune asemănătoare am găsit-o și la Alan Watts și cred că el a fost cel care l-a inspirat pe Tom Dermott în afirmațiile sale.

„Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.” – Confucius

Dacă îți este frică să îți urmezi visul către pasiunea ta din lipsă de experiență, țin să îți spun că pasiunea poate compensa această lipsă de experiență. Vei simți o energie și o capacitate de a învăța lucruri noi pe care nu vei știi nici tu cum să o explici. Cei din jur vor observa pasiunea în tine și în activitățile tale și chiar dacă nu vei excela de fiecare dată, vei avea mulțumire sufletească.

Când ești pasionat de ceea ce faci vei privi fiecare greutate ca o nouă provocare, vei trece mai ușor peste dezamăgiri și chiar peste momentele în care șeful tău nu te va aprecia așa cum îți dorești.

Pasiunea nu trebuie să lipsească din viața noastră și din alegerile noastre. Nu întâmplător m-am gândit să fac un decalog ce te poate ajuta să aduci pasiunea în viața ta și să o păstrezi.

Decalog scris cu pasiune

1. Elimină fricile
2. Fii încrezător/încrezătoare
3. Ieși din zona de confort
4. Nu mai pune banii pe primul loc
5. Numără până la 5 înainte de a renunța
6. Descoperă motivul nefericirii tale
7. Învață în fiecare zi
8. Fii curios
9. Crede în tine
10. Ai răbdare

Te invit să îți dedici câteva ore sau minute pentru o introspecție și să te gândești câtă pasiune pui în fiecare lucru pe care îl faci? Câta pasiune este în viața ta?


Sursa foto 1 : Arhivă personală, CodeCamp 2015

Sursa foto 2 : pinterest.com


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

3 thoughts on “Ziua de luni începe cu pasiune”

  1. Pingback: Femei de Afaceri cu Stil, ediția a VII-a | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

Lasă un răspuns