ziua de luni incepe cu profesionalism bianca ionel blog

Ziua de luni începe cu profesionalism

Ziua de luni începe cu profesionalism și la fel toate zilele săptămânii, indiferent dacă ne aflăm într-un mediu plin de profesioniști sau nu. Sunt multe cazuri, în care oameni pe care îi consideram profesioniști nu s-au ridicat la așteptările noastre. Am putea să îi considerăm amatori?

Ce face diferența dintre un profesionist și un amator?

Din punctul meu de vedere, faptul că lucrezi alături de profesioniști și într-o firmă ce este recunoscută prin profesionalismul angajaților săi, nu primești titlul sau statul de profesionist.

Poți fi profesionist oricând, oriunde și în orice mediu, prin faptele tale. Ai putea spune că ești un amator, în momentul în care nu au o experiență destul de vastă într-un anumit domeniu. Te-aș putea contrazice destul de ușor.

Avem următorul exemplu: Tu, un începător, ești repartizat să lucrezi alături de un coleg, cu o vechime de 5 ani pe un proiect. În ochii tăi, el este expertul sau profesionistul. În ochii lui, tu ești amatorul. La jumătatea proiectului, seful de echipă vine și vă dezvăluie nemulțumirea sa cu privire la acest proiect. Colegul tău se simte demoralizat și încet, încet interesul lui asupra finalizării proiectului cu succes scade. Tu, în schimb, te ambiționezi și îți dorești ca acest proiect să fie un succes. Cine este acum profesionistul?

Profesionistul ești TU!  Cel care indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău, indiferent de ceea ce simți, rămâi concetrat pe ceea ce este de făcut și te implici 100% pentru finalizarea acelui lucru.

Profesionalismul îl găsim la acele persoane care indiferent dacă se simt în stare sau nu, finalizează ceea ce au început.

Așadar, nu uita că în mediul tău de muncă, mai presus de orice stare emoțională a ta, se află rezultatul muncii tale. Nu aștepta să te simți mai bine emoțional și apoi să te apuci de treabă! Asta ar face un amator. Alege să te simți mai bine prin ceea ce faci și prin rezultatul muncii tale!

Alege să începi fiecare zi din viața ta cu profesionalism

Nu lăsa o durere de cap, o vorbă răutăcioasă aruncată de un coleg sau șef să îți afecteze munca. Demonstrează că ești un profesionist și indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău, munca ta va reflecta profesionalismul și te va recomanda pe viitor. Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

16 thoughts on “Ziua de luni începe cu profesionalism”

 1. Cred ca orice zi trebuie sa trateze acest aspect, nu doar ziua de luni
  Diferenta dintre a fi profesionist si a fi amator e mare, iar cei care stiu ce vor si isi fac meseria cu drag si pasiune sunt apreciati mult mai mult. In timp se vede clar diferenta dintre cei care stiu si pot si cei care care vor, dar nu se pricep.

 2. Frumos articol! Eu cred ca fiecare dintre noi trebuie sa devina si sa se comporte ca un profesionist in domeniul lui de activitate, fie ca se ocupa de curatenie sau e director de banca.

 3. Ai pus punctul pe ”i”! Un profesionalism este cel care indiferent de situatie, task sau oamenii din jurul lui da tot ce-i mai bun. Sunt multi amatori care se viseaza profesionisti – in orice domeniu 🙂

 4. NU toata lumea poate sa fie experta intr-un anume domeniu insa putem incerca. Poti deveni aprope de gradul de expert doar daca te pasioneaza ceea ce faci, esti ambitios, muncitor si mereu deschis noilor informatii din domeniu.

 5. Usor de spus faza asta cu durera, dar greu de realizat. Crede-ma ca de azi dimineata ma doare un dinte, am luat pastile peste pastile, dentistul nu are loc de mine, urgente nu exista sau cel putin nu gasesc eu si-mi bag piciorul in ea de munca, stau pe net si incerc sa uit de durere :))

 6. Foarte frumos spus si gandit, incerc de obicei sa imi incep cu bine ziua de luni, astfel incat sa am o saptamana minunata. Nu imi iese intotdeauna, insa…ma straduiesc! 🙂

 7. Albu Steluta Georgiana

  Bine spus!Eu avand propriul cabinet trebuie sa fiu profi, altfel n-as avea stima si respectul pacientilor mei!

 8. Dupa cum am citit intr-o carte in weekend acest lucru mai poate fi tradus si prin indemnul de a-ti gasi mojo-ul, in acest caz mojo-ul profesional. Mojo este spiritul pozitiv fata de ceea ce faci in prezent si care iradiaza imprejur.

Lasă un răspuns