ziua de luni incepe cu verbul a renunta bianca ionel

E luni, nu renunța!

E luni, nu renunța!

A renunța e probabil unul dintre cele mai grele verbe și una dintre cele mai grele lecții. Am învățat ani la rând această lecție. Mi-am făcut un plan, mi-am bifat pașii îndepliniți, dar mereu mă opream. Mă încăpățânam să cred că e în natura mea să nu renunț la nimic. Am dat vina pe zodie, am dat vina pe încăpățânarea mea. Am început să spun că îmi place să cred că oamenii se schimbă. Drept urmare, am așteptat mult o schimbare și nu am renunțat ușor. Dar lucrurile nu au stat mereu cum mi-aș fi dorit.

Cel mai greu am renunțat la oameni. Am ales să-i port cu mine, chiar dacă îmi făceau rău. Amintirea lor rămâne mereu vie,  indiferent dacă e una plăcută sau nu.

Am învățat pe parcus că a renunța la ceva nu te face laș, ci curajos. Până la urmă renunțarea e o formă de schimbare. Renunțarea e un mod de a ieși din monotonie. E un mod de a ne regăsi echilibrul, un mod de a ne regăsi pe noi. O altă formă a noastră, dar tot noi.

Nu renunța la tine!

În viață trebuie să știi când să pui punct, pauză și când să renunți definitiv și irevocabil. Aveam tendința de a renunța, de a lua o gură de aer proaspăt și de a reveni la obiceiuri, oameni, idei cu gândul că voi vedea totul din altă perspectivă. Uneori funcționa, alteori nu.

Când renunți și revii la infinit asupra unui lucru sau a unui om, deja activitatea ta este una bolnăvicioasă. Aș putea spune că nu știi să pierzi sau pur și simplu îți place să rămâi agățat într-un punct. În general în trecut. Devenim toxici și insuportabili, doar pentru că ne încăpățânăm să nu renunțăm.

Cum și când renunțăm?

Dacă ai cel puțin un motiv să renunți, renunță! Daca ai găsit un motiv, vei găsi și altele. Oricât de banal ar părea acel motiv este poate singurul pe care ești dispus să-l accepți atunci.

O dată instalată ideea de renunțare, vei descoperi și alte motive. Unele mai mult decât evidente, ce până atunci tu nu erai pregătit sufletește să le accepți. De ce? Pentru că trăim cu impresia că orice renunțare e o pierdere.

Așa cum spune și Buddha: Poți pierde numai lucrurile de care te agăți”, din moment ce tu nu te vei mai agăța de nimic, nu vei mai simți pierderea, golul, sau lipsa unui om în viața ta.

Renunță la tot ceea ce te neliniștește, la tot ceea ce te deprimă, te supără, te enervează sau îți oferă o stare de disconfort. Indiferent de timpul adunat între tine și acel ceva, atâta timp cât primești mai multă furtună decât soare nu are rost să stai în ploaie doar de dragul de a sta pentru că așa te-ai obișnuit.

Nu te lega de trecut.

Nu te lega oameni.

Nu te lega de stări ce te tulbură.

Învață să renunți! O faci pentru tine, pentru sufletul tău, pentru viitorul tău.

Nu renunța la vise, nu renunța la ceea ce îți dorești din tot sufletul, nu renunța la fericirea ta!

E luni, nu renunța la tine!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

3 thoughts on “E luni, nu renunța!”

  1. Imi doresc sa renunț la mâncare. Sa nu-mi mai placa atat de mult si sa mai slabesc un pic. Nu știu ce-i cu mine. Parca nu sunt suficient de motivata … n-am voința

  2. Nu renunt la fericirea mea, dar mi-e greu sa renunt la oameni, la lucruri, ma atasez de ele iremediabil. Cred ca sunt o fiinta mai sensibila care creeaza mereu legaturi, din care multe sunt doar in mintea mea.

  3. Mi se pare motivator articolul si numai bun si titlul care implica ziua de luni. Imi e dince in ce mai greu lunea desi inainte nu aveam o problema cu aceasta zi. Vreau sa renunt la a mai considera ziua de luni o corvoada 🙂

Lasă un răspuns