Ziua de luni incepe fara melancolie blog bianca ionel

Ziua de luni începe fără melancolie

Ziua de luni începe fără melancolie, trăind prezentul în cel mai frumos mod posibil. Oricât de mare ar fi influența trecutului asupra noastră, stările de melancolie nu vor face decât să ne oprească din drumul pe care îl parcurgem.

Mulți dintre noi ne agățăm de o melancolie recurentă și încetăm să mai trăim prezentul. E plăcut să îți amintești de momentele fericire din trecut, din când în când. Dacă aceste amintiri ce ne provoacă plăcere se transformă într-un obicei, din start suntem pe drumul greșit.

Dacă ești genul de persoană care se agață și de momentele mai puțin plăcute din trecut, ai grijă să nu transformi toate sentimentele care te copleșesc în ură. Toți am avut momente mai puțin fericite, dar am lăsat timpul să treacă peste ele. Am lăsat rănile să se închidă și am renunțat în a mai răscoli prin trecut.

Melancolia poate fi o povara pentru mulți dintre noi. Ne poate afecta percepția asupra prezentului și ne poate transforma în oameni pesimiști și lipsiți de un scop. Ne aduce tristețe și regrete. Ne amintește constat de lucrurile pe care le-am avut și nu le mai putem avea. De oameni, de stări.

În toată această stare prea puțini văd posibilitatea spre ceva nou și diferit. Vedem piederea și uităm de ceea ce am putea obține acum.

Dacă ești melancolic după trecut nu mai poți visa pentru viitor

Trecutul aduce cu el de foarte multe ori sentimente de vină și chiar regrete. Gândurile orientate spre viitor ne aduc teamă, dar și entuziasm. Noi trăim în prezent. Alegerile pe care le facem acum ne pot schimba atât modul în care privim trecutul cât și viitorul.

Fiecare eveniment din viața noastră se întâmplă cu un scop. Fiecare stare apare pentru a ne transforma în oamenii mai puternici și mai pregătiți pentru ceea ce va urma. Dacă încetăm să ne lăsăm cuprinși de melancolie și acționăm în prezent pentru a evolua, toate acele momente triste se vor transforma în lecții din care am învățat ceva.

Nu te lăsa cuprins de melancolie mai mult decât e nevoie. Amintește-ți că ai un prezent de trăit și un viitor frumos care te așteaptă!


Sursă foto: feelyourlove.com


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

13 thoughts on “Ziua de luni începe fără melancolie”

  1. eu cred ca din cand in cand mai merge si o doza de melancolie, ca timp petrecut cu noi insine. dar sa nu cadem in extrema cealalta. zilele de luni era de obicei mai grele pentru mine, ca veneam la job, dar schimbandu-mi-se programul, s-a schimbat si dispozitia mea!

  2. Oh Doamne….si eu am trait mult prea multi ani in trecut….dar am avut puterea sa pun punct…..si sa incep sa traiesc si sa ma bucur de prezent….de fiecare moment si de fiecare clipa. Uneori ….cand se aduna mai multe….mai devenim si melancolici…..dar trecutul e bine sa ramana trecut…si sa iti aduci aminte doar de partile frumoase <3 Te pup dulce! :*

  3. Foarte bine spus! E frumos sa ne amintim de momente din trecut, insa nu trebuie sa ne bazam pe ele, au fost, nu se vor mai intoarce. Uneori mi se intampla si mie sa fiu prinsa in niste momente din trecut, poate sa-mi fie dor de anumite lucruri… insa incerc sa ma trezesc rapid si sa-mi dau seama ca sunt doar trecut, momentan pot lucra doar pentru a-mi face prezentul si viitorul mai bune.

  4. „Nu te lăsa cuprins de melancolie mai mult decât e nevoie.”
    Foarte bine spus! Este ok sa iti amintesti lucruri din trecut, insa eu cred ca daca ne fac rau, mai bine sa nu ni le amintim. Sigur tot ce am trait – mai frumos sau mai putin frumos – traieste in noi, in sufletul nostru si poate daca am fi din nou tineri, am alege alte lucruri. Dar asta este mai mult despre regrete! 😀

  5. Eu nu regret nimic din trecutul meu, cu toate ca a fost destul de anevoios pe alocuri. Am avut numai de invatat, m-a intarit si mi-a deschis mintea. In ceea ce priveste melancolia da, ma mai cufund in ea din cand in cand dar doar pentru scurt timp. ? Pup

  6. Da, cel mai furmos lcuru este acela sa ne amintim de lcururile frumaose din trecut, sa lasam lucrurile rele de o parte. Sa fi melancolic nu e lcuru rau din contra este bine. Avem nevoie si de asta, nu doar sa stam seriosi sa lasam amintirile in spate.

  7. Ah! De foarte multe ori ma trezesc cu gandul la trecut si la momente frumoase. Uneori as vrea sa pot da timpul inapoi si sa retraiesc anumite vremuri. Melancolia nu mi se pare neaparat un lucru care-mi face rau, mai ales cand ma gandesc la oamenii care nu mai sunt acum in viata mea.

Lasă un răspuns