ziua de luni incepe fara stres bianca ionel

Ziua de luni începe fără stres

Ziua de luni începe fără stres – nu e doar o dorință, nu e o simplă afirmație, e un fapt real și concret. Există zile de luni fără stres! Cum? Nu știu dacă am găsit rețeta magică, dar am să vă împărtășesc din experiența mea.

Citesc foarte multe cărți de dezvoltare personală, organizare a timpului, a muncii și motivație. Treptat am înțeles că lipsa unui scop în viață este un factor de stres. De foarte multe ori alegem să facem lucruri ce îi fac pe alții fericiți și mai puțin pe noi. Transformăm scopul lor în viață în scopul nostru, iar asta e stresant.

Aș minți dacă aș spune că nu există deloc stres în viața mea. Există, dar într-o cantitate micuță ce mă ajută și nu mă încurcă. Nu știu dacă faptul că sunt programator m-a făcut să îmi trasez mereu o serie de pași ce știu unde mă vor duce.

Ziua de luni începe fără stres

Am analizat pe parcursul a multe luni ce mă stresează de fapt. Am descoperit că oboseala este un factor generator de stres pentru mine. Când nu un obosită îmi dispare cheful, motiv pentru care am și scris un articol pe tema asta. Ce faci când nu ai chef de nimic?

În momentul în care îmi dispare cheful și conștientizez asta devin un omuleț car vrea să facă 100 de lucruri o dată, dar ghiciți finalul, nu? Nu reușesc să fac nimic pentru că stresul meu devine din ce în ce mai mare. În astfel de momente îmi iau un timp eu cu mine și îmi vizualizez drumul, pașii și lucrurile ce sunt cu adevărat importante pentru mine.

Un alt lucru ce îmi produce stres este acela de a îi mulțumi pe toți din jurul nostru. Încă mă lupt cu chestia asta și de fiecare dată când mă stresează faptul că X sau Y nu va fi mulțumim de mine îmi amintesc că eu trebuie să fiu mulțumimtă de ceea ce fac și nu cei din jur.

Calmarea stresului vine din interior, vine cu acceptarea lui și găsirea sursei ce îl generează. Uneori o găsim mai greu, dar important este să o găsim. Când o aflăm o rezolvăm și stresul dispare ca prin magie.

Cum scăpăm de stres mai ales în zilele de luni?

Dacă numai gândul că azi e luni te obosește, îți recomand să îți trasezi din nou o serie de obiective în așa fel încât să aștepți ziua de luni cu entuziasm. Ziua de luni poate să devină pentru tine ziua în care bifezi toate realizările săptămânii trecute, ziua în care conștientizezi evoluția ta ca om și ziua în care încetezi să fii stresat, stresant și obosit.

Pentru ca fiecare efort al nostru să conteze e necesar să avem un scop clar. Stresul este o stare a noastră apărută din lipsa unui țel și nu din lipsa atingerii acestuia. Dacă suntem concentrați spre evoluția noastră personală sau profesională, nimic din ceea ce vom face nu ne va aduce o stare de disconfort fizic. Chiar dacă vor simți urme de oboseală, le vom ignora, pentru că rezultatul final va conta mai mult decât orice altceva.

Hai să începem ziua de luni fără stres!

Sper că și tu ți-ai început ziua de luni fără stres, sau măcar alegi să îți stabilești acum un scop și să lași stresul pentru cei care nu și l-au găsit încă. Keep in touch!

Dacă ți-au plăcut articolele mele despre ziua de luni, te invit să citești și altele.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

2 thoughts on “Ziua de luni începe fără stres”

    1. Bogdan, am scris mereu din pasiune și sper că articolele mele cu „Ziua de luni” să te motiveze suficient încât să îți placă ziua de luni.

Lasă un răspuns