ziua de luni incepe fara trebuie bianca ionel blog

Ziua de luni începe fără „trebuie”

Ziua de luni începe fără trebuie, acest verb aparent banal ce pune o presiune psihologică asupra noastră. Un simplu cuvânt poate să declanșeze în interiorul nostru foarte multe emoții, pozitive sau negative, ne poate motiva sau nu. Am observat influența acestui trebuie atât asupra mea, cât și asupra celor din jur.

Să înlocuim trebuie cu îmi doresc să…

În momentul în care ne propunem ceva, avem tendința de a formula acea dorință cu un „Trebuie să…”, moment în care în mintea noastră se adaugă și continuarea ce alegem să nu o spunem cu voce tare. Continuarea este de cele mai multe ori ceea ce se va întâmpla dacă nu atingem ceea ce ne propunem. Gânduri negative, ce ne demotivează și ne fac să nu mai avem încredere în noi. Acest trebuie declanșează stresul și o dorință de control, însoțită de așteptări uneori nerealiste.

Ziua de luni ar fi frumos să înceapă cu „Îmi doresc să…”. Ea va continua cu motivele pentru care ne dorim acel ceva. În acest fel vom fi motivați să facem tot ceea ce ne stă în putere să realizăm acel lucru.

Modul în care alegem să vorbim sau să gândim ne poate influența acțiunile și rezultatul acestora. Nu ne putem agăța de un trebuie în contextul în care nu suntem singuri pe acest pământ. Dacă am învățat ceva în ultimele zile, este faptul că oricât ai încerca să faci un lucru, va exista mereu cel puțin o persoană care îți va strica planurile, sau va interveni în drumul tău când te aștepți mai puțin. În acel moment trebuie declanșează în noi furie și o să revărsăm acea furie asupra celor ce au intervenit în planurile noastre. Acea furie necontrolată va aduce împreună cu ea dezamăgire și impresia că totul e împotriva noastră.

Nu e chiar așa. De noi depinde cum se vor termina lucrurile, iar o gândire flexibilă și pozitivă nu se va dezvolta peste noapte. Are nevoie de exercițiu și de timp, de aceea e bine să începi ziua de luni fără trebuie și să o ții așa toată săptămână. Analizează schimbările ce se produc și împarte și cu cei din jurul tău această nouă abordare a ta.

Eu îmi doresc ca acest mesaj să ajungă la tine, cititorule, și să-l aplici în fiecare zi. Lunea viitoare să ne regăsim aici, mai pozitivi, mai flexibili și mai împliniți.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

1 thought on “Ziua de luni începe fără „trebuie””

  1. Pingback: Impresii de la Conferința Beauty&Wellness | Blogger Iasi | Acorduri din Suflet

Lasă un răspuns